Haber

52 ilde uyuşturucu ve kara para operasyonu başlatıldı

ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara’nın da içinde bulunduğu 52 ilde uyuşturucu ve kara para operasyonu başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Uyuşturucu kaçakçılığı ve suçtan doğan mal değerlerinin aklanması suçlarından soruşturma yürütülmekte olup, uyuşturucu satıcısı ve kullanıcısı olduğu değerlendirilen 598 şüpheli tespit edilmiştir. Soruşturmamız kapsamında 598 şüphelinin yakalanması amacıyla 03/05/2023 tarihinde 52 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. İnfazın gerçekleştirilmesi için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü’ne gerekli talimat verilmiştir.” açıklama dedi.

ankara başsavcılığı , bugün yaptığı yazılı açıklamada, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama kabahatlerinden yürütülen soruşturma kapsamında 52 ilde 598 şüphelinin tutuklanması için operasyon başlatıldığını duyurdu. Başsavcılık’ın açıklaması şöyle:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Hatalar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, uyuşturucu ticareti ve bu kabahatten doğan malvarlığının aklanması suçlarından soruşturma yürütülmektedir. Delillerin değerlendirilmesi sonucunda söz konusu olayda bugüne kadar 58 farklı tutuklama işlemi gerçekleştirilmiş, bu olaylarda 203 sanık hakkında işlem yapılmıştır.

836 banka hesabı ve 38 kripto para hesabının incelenmesi sonucunda elde edilen MASAK raporunda uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen toplam 662 milyon lira tespit edildi.

Söz konusu soruşturmamızda, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Kabahatler Çatışma Şube Müdürlüğü’ne 03/05/2023 tarihinde 598 zanlının yakalanması ve kabahat eşyalarına el konulması amacıyla 52 ilde eş zamanlı operasyon yapılması için gerekli talimat verilmiştir. gelir, özellikle uyuşturucu.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

bismilajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu