Haber

AK Parti ve MHP’nin ‘Seçim Güvenliği Kaygıları Hafifledi’ Önerisine Reddedildi

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar arasında geçmiş seçim dönemlerinde yaşanan usulsüzlüklerden endişe ediliyor.

Seçim güvenliği konusundaki paniği ortadan kaldırmak için Meclis’e teklif sunuldu.

Genel kurul toplantısı isteyen ve sandık güvenliği üzerinden güvensizlik ortamına dahil olan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni şu ifadeleri kullandı ?

“Böbürlenme, kara propaganda, eşitsizlik ve düşmanlık koşullarında halk iradesinin yansıması engellenmeye çalışılırken, bir yandan da seçim öncesi ve seçim sürecinde yansıyan iradenin hangi yol ve yöntemlerle gasp edileceği kaygısı tartışılıyor. Seçim güvenliği sorunu AKP yıllarında doruğa çıkmış bir sorun çünkü AKP’nin hem seçimlerde hem de diğer tüm politikalarda ustalık dönemi olarak tanımlanan hırsızlık süreci bunun tartışılmasını gerektiriyor. Örneğin 2017’de yapılan anayasa referandumunda AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Ata binen Üsküdar’ı geçti” dedi ve mühürsüz oylar sayıldı. Yine 2018 seçimlerine OHAL koşullarında girdik ve kayyum atanan belediyelerin tüm imkanları devlet tarafından kullanıldı. Yine 200 bine yakın vatandaşımızın ve halkımızın iradesi gasp edildi, manipüle edilmeye çalışıldı, sandık konsolidasyon yöntemiyle tehdit edildi.”

HDP’nin bu önerisine CHP ve ÂLÂ Partisi de destek verdi.

Ancak teklif AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu