Haber

Bakan Karaismailoğlu: Yavaş yavaş kurtarma çalışmaları düzene giriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, depremin en sert şekilde vurduğunu söyledi.Adıyaman’da Afet Koordinasyon Merkezi’nde (Adıyaman Valiliği) arama kurtarma çalışmalarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Can kaybıyla ilgili bilgi veren Karaismailoğlu, “Can kayıplarımızın artmaması en büyük temennimiz. Maalesef Adıyaman’da 896 vatandaşımızı kaybettik, 400 yaralımız var. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. sayı artacak. biz yaparız” dedi.

‘BAZI ZORLUKLAR OLDU AMA…’

Bakan Karaismailoğlu, “Olayın ilk gün erken saatlerinden dolayı biraz zorlandık ancak kademeli olarak kurtarma çalışmaları düzene girdi” diyen Bakan Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) bunu yaparken AFAD’a lojistik takviye sağladığını söyledi. karayollarının bekası için önemli bir çalışma.

Bölgenin değerli yollarından biri olan Mersin-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun depremde hasar gördüğünü hatırlatan Adil Karaismailoğlu, bugün itibarıyla tüm tedbirlerin alındığını ve çalışmaların tamamlanarak yolun açıldığını duyurdu. trafiğe açıldı.

Karaismailoğlu, Hatay dışında havalimanlarının son derece hareketli olduğunu belirterek, “Hatay’daki pistimiz depremden çok etkilendi, orada çalışmalara başladık. Adıyaman, Elazığ, Malatya, Gaziantep ve Kahramanmaraş başta olmak üzere diğer havalimanlarımızda aktarmalar yoğun. Havalimanlarımızın uyumunu ağır formda sağlıyoruz, bu nedenle lojistik takviyemizi büyük ölçüde havalimanlarından sürdürüyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

haber-akcadag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu