Haber

Bakan Soylu’dan İmamoğlu’na aynı düzeyde yanıt: Türkiye’ye gelmiş en büyük dolandırıcıdır

Erzurum’da Millet İttifakı Başkan Yardımcısı adayı ve İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun taşlı saldırısı tartışmaları alevlendirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın ardından Twitter hesabından “Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür” paylaşımında bulundu. söz konusu.

“UTAN ADAM, İftiracı”

İstanbul’a gelen Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaptığı konuşmada Soylu için “Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam sersemlemiş, gözleri dönerek konuşuyor. Ahlakını kaybetmiş bir adamdır” dedi. terimleri kullandı.

“YSK’NİN İZİN HAKKI VAR”

Ülke TV’nin canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, İmamoğlu’nu sert sözlerle hedef aldı. Bakan Soylu, “Kendisini devletin üzerinde gören bu şahıs, İBB’yi terör örgütü mensuplarıyla doldurarak, gittiği her yerde böyle provokatif ve tahrik edici işler yürütüyor. Bugün Sivas’ta mitingi vardı. Erzurum Şimdi 4 Mayıs’tan sonra siyasi faaliyete izin vermeye kimin hakkı var.Siyasi faaliyete izin vermeye kimin hakkı var.Mutlaka prosedürler dahilinde kampanya yapabilirsiniz ama çerçeveler var.Eğer böyle bir miting söz konusuysa. Bir ilde konuşma, onunla ilgili alanlar vardır.

“BU BİR ÇİMDİR”

Örneğin İstanbul’da kura çekildi, Yenikapı İBB tarafından kazındı. Cumhuriyet tarihinin en büyük gelirini elde eden belediye İBB’dir. Diğer İstanbul belediyeleri ile karşılaştırarak söylüyorum. Mağduriyet hakkında yazıyor. En altta İstanbul’daki durumu görüyorum. Ama ben bunu nereden kurtarayım ‘Ben böyle provokatif şeyler yaparsam kendi siyasetimi kurtarırım’ diyor. Bugün Sivas’a başvuruyor. Mevlana Meydanı alanında 7 Mayıs için ‘halkla selamlaşma’ önerisi oy çokluğuyla reddedildi. Diyor ki, sizden izin istiyorum, ‘size ayırdığım bir yer var’ diyor YSK. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bize dedikleri gibi orada bire bir yer verildi. Ona rağmen bu beyefendi söylediği yerde miting düzenledi. Bu bir hukuksuzluktur. O zaman herkes istediği yerde istediği şeye sahip olabilir. Öyle bir şey yok. Bunu yapmasının tek bir nedeni var. Bu arkadaşın bir hastalığı var. Zati Kemal Bey, Mansur Yavaş ve İmamoğlu birbirinden nefret etmektedir. Esas rekabetleri bizimle değil, kendileriyledir.

“KALABALIK TOPLAYAMIYORUM”

YSK’nın Sivas’ta başka bir yer gösterebilecekken inatla bu işi burada yapmak istemesinin asıl sebebi bu kavgayı kana bulamaktır. Cumhurbaşkanımız Erzurum mitingini nerede yaptı? YSK’nın işaret ettiği istasyonun yanında geniş bir alanda. Akşener’deki gibi merkezde yapmak istediler, ‘orada yapamazsın, orası senin yerin’ dediler. Nereden? Kalabalık toplayamadıkları için. Kendi bedenimi göstereyim de çıkayım derler. Miting dediğiniz şey miting alanında yapılır.

“Hem YALANCI HEM SAHTE”

Ekrem İmamoğlu, Türkiye’ye gelmiş en büyük dolandırıcılardan biridir. O hem yalancı hem de dolandırıcıdır. “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun 7 Mayıs Pazar günü Yakutiye Kent Meydanı’ndan başlayarak “Cumhuriyet Caddesi”nde esnaf ziyareti gerçekleştireceğini bildirmek isterim. Cumhuriyet Halk Partili Suat Dülger imzalı Erzurum İl Başkanı.” O izin vermese de. Bunların hepsi iftira niteliğindedir. Toplumun gözünde itibarını kaybettiği çok açık. İstanbul’da servisi yok. Burada da bir provokasyon var. Van’da Selo’ya karşı özgürlük naraları atılırken, bunlar HDP ve PKK için zafer işaretleri. Onlar yaptı.

“GENEL YIKIM İSTANBUL TOPLANTISI”

Baştan aşağı yalanı bu kadar net söyleyebilen ikinci bir kişi yoktur. Genel hazımsızlık İstanbul mitingi. Midelerine oturdu. Büyük İstanbul Mitingi’nin konuşmasını engellemek için başarısız bir politika ortaya koymaya çalıştı. Polis ve TOMA’lar müdahale etti. Hastaneye kaldırılanlardan biri kavga etmeden başından yaralandı. Diğerleri burada ağrı var diyenler, bakın. Hepsi tiyatro. Erzurum’da sözde milliyetçiler diyorlar. Erzurum halkına provokatör diyor. Birçok kelimeyi ifade eder. Bütün bir insanları kışkırtma ve sınıflandırma anlayışı var. Allah Türkiye’yi bu adamdan korusun. Hele akşamdan sonra ağzı akortsuz. Ağzınızın ayarı veya başka bir şey yok.

“ERZURUM’UN MİLLİYETÇİ VATANDAŞLARI BUNLARDIR”

Orada her şey açıkken her şey kendiliğinden gelişiyor. Temelde açık olmasını istiyor. Yarım saat öncesine kadar sokakta bin kişilik gruplar halinde geziniyordu. Bunlar Erzurum’un milliyetçi vatandaşlarıdır. Aslında insanı esnetiyorlardı. Yetkili arkadaşlar sükunet çağrısı yapıyor. O şehirdeki herkesin milliyetçi damarı en yüksek noktasında. Onlar kardeş. 15 bin 20 bin şehit cenazesi masrafı. Bu şehirlerde kendi pahasına provokatif hareket etmeye kalkarsanız Allah korusun. Arkadaşlar bence çok başarılı bir şekilde başardılar. Bir kişinin kafasının kanamasından başka bir şey yok.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu