Ekonomi

Bitcoin fiyatı 71.000 doları geçerek rekor kırdı

Investing.com – Bitcoin, hafta sonu işlemlerindeki sakin seyrin ardından yeni haftaya volatil başladı. 

Hafta açılışında %3’ü bulan oranda düşüş gören Bitcoin, 67.000 dolar sınırına kadar geriledikten sonra bu noktadan yeniden destek buldu ve ilerleyen saatlerde alımların devam etmesiyle açılıştaki kayıplarını hızlı şekilde telafi etti.

Bitcoin yeni rekor seviyesine ulaştı

Avrupa seansının başlamasıyla yukarı yönlü ivmesini hızlandıran Bitcoin, son saatte 71.298 dolara yükselerek yeni rekorunu kaydetti. Bitcoin’deki yükseliş görünümü halen devam ederken kripto paranın gün içindeki işlemlerde tarihi zirvesini yenilemesi beklenebilir.

Piyasanın geri kalanında ise hafta açılışındaki hızlı satışların etkisi olduğu görülüyor. Piyasa değeri yüksek kripto paralar arasında SOL, XRP, AVAX ve TRX dünden bu yana ekside kalırken LINK ve BNB, %5’in üzerinde değer artışıyla ilk 20’de en çok yükselen altcoin’ler oldu. Ethereum ise son 24 saatlik zaman diliminde pozitif görünümünü korurken an itibarıyla 4.000 dolarlık psikolojik fiyat seviyesini test etmeye başladı.

Voaltilite artışı yüksek miktarda vadeli işlemi tasfiye etti

CoinGlass verilerine göre, son fiyat dalgalanmasıyla birlikte 24 saat içinde toplam 335 milyon doların üzerinde vadeli işlem likide edildi. Açılışta sert bir geri çekilme görülürken tasfiye edilen pozisyonlardan 225 milyon dolara yakın kısmını long (alım) işlemler oluşturdu. Short (satım) pozisyonlarının tasfiye miktarı ise 110 milyon doların üzerinde çıktı. Son saatlerde gelen yükseliş dalgasıyla birlikte ise short pozisyonlardaki tasfiyelerin artmaya başladığı görüldü.

lalapasa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu