Ekonomi

Bitcoin tarihi zirvesine yaklaşıyor: Piyasa değeri Meta’ya yaklaşıyor

Bitcoin son 24 saatte yüzde 4,20 artışla 50.026 dolardan, Ethereum ise aynı dönemde yüzde 6,63 artışla 2.649 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin böylece Kasım 2021’de gördüğü tarihi yüksek seviyesi olan 69 bin dolar seviyesine bir adım daha yaklaştı. Kripto para birimlerindeki yükselişle birlikte kripto para piyasasının toplam piyasa değeri de artarak 1,82 trilyon dolara ulaştı. Bitcoin’in piyasa değeri 981 milyar dolar, Ethereum’un piyasa değeri ise 318 milyar dolar. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Günün bir diğer öne çıkan özelliği ise Franklin Templeton’ın ABD’de bir spot Ethereum borsa yatırım fonuna (ETF) başvurarak diğer Wall Street şirketlerine katılmasıydı. 1,5 trilyon dolarlık varlık yönetimi şirketi, ETF’nin bir kısmını hisselendirerek ek gelir elde etmeyi planlıyor. CoinTR’ye göre diğer başvuru sahipleri arasında BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco Galaxy, Grayscale ve Hashdex yer alıyor. SEC’in karar vermesi gereken tarihler belirlendi; VanEck için 23 Mayıs, ARK 21Shares için 24 Mayıs, Hashdex için 30 Mayıs, Grayscale için 18 Haziran ve Invesco için 5 Temmuz. Fidelity ve BlackRock’un başvurularının karar tarihleri ​​sırasıyla 3 Ağustos ve 7 Ağustos’tur. Bloomberg analistleri, tüm başvuruların 23 Mayıs’ta karara bağlanacağını tahmin ediyor. Franklin, geçen ay ABD’de spot Bitcoin ETF başlatan 10 ETF ihraççısından biriydi.

(EKONOMİK HİZMET)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu