Ekonomi

Brady Corporation Gravotech’i 133 milyon dolara satın almak için görüşüyor

MILWAUKEE – Endüstriyel ve güvenlik baskı sistemleri ve çözümlerinde küresel bir lider olan Brady Corporation (NYSE: BRC), markalama ve gravür teknolojisinde uzmanlaşmış bir Fransız şirketi olan Gravotech Holding’i yaklaşık 123 milyon Euro (133 milyon ABD Doları) karşılığında satın almak için özel görüşmeler yürütüyor.

Satın alma işleminin, yasal onaylar ve diğer geleneksel kapanış koşulları beklenirken, Brady’nin 31 Temmuz 2024’teki mali yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Gravotech, 31 Aralık 2023’te sona eren yıl için 112 milyon Euro (121 milyon ABD Doları) satış gerçekleştiren Brady’nin mevcut ürün tanımlama tekliflerine lazer, mekanik gravür, kazıma ve nokta vuruş teknolojisinden oluşan bir portföy getiriyor. 1938 yılında kurulan ve merkezi Lyon, Fransa’da bulunan Gravotech, ABD, Latin Amerika, Avrupa ve Asya-Pasifik’teki operasyonlarıyla önemli bir küresel ayak izine sahip.

Brady’nin Başkanı ve CEO’su Russell R. Shaller, Gravotech’in doğrudan parça markalama ve gravür yeteneklerinin eklenmesinin Brady’nin mevcut ürün yelpazesini tamamladığını belirterek, satın almanın stratejik uyumunun altını çizdi. Şirket, Gravotech’in yerleşik küresel varlığı aracılığıyla pazar erişimini genişletmeyi hedefliyor.

İşlemin Brady’nin mevcut kredi sözleşmesi kapsamındaki mevcut nakit ve borçları ile finanse edilmesi bekleniyor. Satın alma işleminin, 31 Temmuz 2024’te sona erecek mali yıl için Brady’nin seyreltilmiş hisse başına kazancı üzerinde, satın almayla ilgili giderler hariç, önemli bir etkisi olmayacağı öngörülmekle birlikte, Brady’nin ürün ve hizmet tekliflerinde önemli bir genişlemeye işaret ediyor.

Geçmişi 1914 yılına kadar uzanan Brady, elektronik, telekomünikasyon, imalat, elektrik, inşaat, medikal ve havacılık dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde çok çeşitli bir müşteri tabanına hizmet vermektedir. Şirket, 31 Temmuz 2023 itibariyle dünya çapında yaklaşık 5.600 kişiyi istihdam etmekte ve 2023 mali yılı satışlarının yaklaşık 1,33 milyar dolar olduğunu bildirmektedir.

Planlanan bu satın alma işlemi, Fransız yasaları uyarınca bilgilendirme-danışma süreçlerinin tamamlanmasına ve gerekli yasal izinlerin alınmasına tabidir. Burada verilen bilgiler Brady Corporation tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu