Haber

Bulgaristan’da 2.8 milyon doz Kovid-19 aşısı imha edilecek

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, talep azlığı nedeniyle ülkede Kovid-19 aşısı stoklarının arttığını ve son kullanma tarihi geçmiş aşıların yok edilmesinin kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanı Asen Mecidiev basına yaptığı açıklamada, “Aşıya ilgi sıfır. Son kullanma tarihi geçmek üzere olan 2.8 milyon aşıyı imha etmenin eşiğindeyiz.” söz konusu.

Mecidiev, salgının yoğunluğunun geçmesinin ardından ülkede artık neredeyse kimsenin ziyaret etmediği ana hastanelerdeki aşı ünitelerini kapattıklarını bildirdi.

Asen Mecidiev, geçen yıl son kullanma tarihi dolan 2 milyon doz aşının imha edilmesinin ardından bu yıl 2 milyon 800 bin doz aşının da süresinin dolmak üzere olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Bulgaristan’ın Kovid-19’un ağır olduğu dönemde Avrupa Birliği’nin (AB) koordineli mücadele politikası doğrultusunda bu yıl sonuna kadar 8 milyon aşı daha ithal etmek zorunda kaldığı belirtildi. salgın ve bu sözleşmeli ithalatın bir kısmı peşin ödendi.

Bakan Mecidiev, bu ithalatın “gereksiz bir masraf” olduğunu ve etkisiz kalan bu aşıların Kovid-19’un yeni versiyonlarına karşı zorunlu olarak imha edilmesinin kaçınılmaz bir ek masraf olacağını söyledi.

Mecidiev, sorunu tüm ciddiyetiyle AB Komisyonu’na bildirdiklerini ancak oradan hala bir yanıt gelmediğini de belirtti.

Bulgaristan, AB’de Kovid-19’a karşı aşılama oranının en düşük olduğu ülkelerin ortasında yer alıyor. Ülkede salgında yaklaşık 39 bin kişi hayatını kaybetti.

haberonikisubat.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu