Haber

Büyükşehir Muğla’da 228 Bin 400 Ağacı Toprağa Topladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kentte tarımsal üretimi artırmak ve daha yeşil bir görünüme kavuşmak için il genelinde 228 bin 400 ağaç fidanını buluşturdu.

Çevre duyarlılığına büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, özellikle kentin tarımsal üretimini artırmak ve daha yeşil bir yüze sahip olması için 228 bin 400 ağacı toprakla buluşturdu.

Özellikle çöp sahası olarak kullanılan alanların rehabilite edilerek doğaya kazandırılması için çalışan ekipler, kapatılan çöp alanlarının yeşillendirilmesi amacıyla ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra tarımsal üretimi desteklemek amacıyla üreticilere ceviz, incir, zeytin ve kestane fidanı dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda birçok ilçede tarımsal fayda sağlanmasına temel oluşturmuş ve daha yeşil bir çevre için ağaç dikmiştir. şehir. Gruplar ayrıca alternatif tarım ürünleri yetiştirmek amacıyla sakız ve dut ağaçları dikti.

İl genelinde çevre ve yeşil alan düzenlemeleri kapsamında değerli çalışmalara imza atan Büyükşehir ekipleri, yol kenarları, parklar ve çeşitli yeşil alanlara da ağaç dikti. Kent merkezlerinin daha yeşil görünmesi için kent merkezlerine 11 bin 270 ağaç diken gruplar, tarımsal üretim, rehabilitasyon ve yeşil alan düzenlemeleri için toplam 228 bin 400 ağacın toprakla buluşmasını sağladı.

Muğla’nın korunması için şehrin farklı noktalarında yapılan ağaç dikimleri ve açılan 159 çevre davasıyla Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin doğasını koruma çabaları hız kesmeden devam ediyor.

Büyükşehir, Muğla’daki yeşil alan büyüklüğünü 3,5 kat artırdı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğasını korumak ve yeşil bir şehir yaratmak için 2014 yılından bu yana yürüttüğü çalışmalar kapsamında sorumluluk alanlarındaki yeşil alan miktarını yaklaşık 3,5 kat artırarak 255 bin metrekareden 827 bin 98 metrekareye çıkardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sorumluluk alanındaki 255 bin 180 metrekare olan yeşil alanı, kurulduğu 2014 yılından bu yana geçen 8 yıllık sürede yaklaşık 3,5 kat artışla 827 bin 98 metrekareye çıkardı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu