Haber

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç’ten ABD Dışişleri Bakanlığı Terör Raporuna İlişkin Açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2021 Yılı Terör Ülke Raporu’nun Türkiye’nin güvenliğini doğrudan tehdit eden terör örgütleriyle olan ilişkilerini kasıtlı olarak çarpıttığını belirterek, İttifak, ABD’yi Türkiye ile dayanışma göstermeye, ilkeli olmaya, dengeli olmaya, kararlı ve etkili bir yaklaşım benimsemeye teşvik etti.

Bilgiç, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2021 Terörizm Ülke Raporu’na ilişkin soruya yazılı yanıt verdi.

Sözcü Bilgiç, “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2021 Terörizm Ülke Raporu, ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturan terör örgütleriyle mücadeleyi kasten çarpıtmaktadır.” sözünü kullandı.

Türkiye’nin başta PKK/PYD/YPG, DHKP-C, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin mücadelesini hukuk zemininde sürdürdüğünü ve bu alandaki uluslararası çabalara etkin bir şekilde katkı sağladığını belirten Bilgiç, raporda, PKK terör örgütünün sözde uzantısı. DEAŞ ile mücadelede ABD’nin ortağı olarak QSD’nin anılmasının, “bir terör örgütüyle mücadelede başka bir terör örgütünün kullanılmasının yanlışlığının ABD makamları tarafından hala fark edilmediğini” ortaya koyduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Suriye ve Irak’a yönelik terörle mücadele operasyonlarının sivil kayıplara yol açtığı iddialarının da yanlı basında çıkan haberlere atıfta bulunarak raporda yer almasının “tuhaflık” olduğunu vurgulayan Bilgiç, şunları kaydetti:

“2016 yılında ülkemizdeki kanlı darbe girişiminin faili olan ve bulunduğu her ülkede suç faaliyetlerinde bulunan FETÖ’nün terör örgütü niteliği, Türk yargısı tarafından somut delillere dayalı yargı kararları ile ortaya çıkarılmıştır. Bu nedenle raporda FETÖ’cülere yönelik çabalarımızın siyasi amaçlı olarak nitelendirilmesi kabul edilmektedir.ABD’den beklentimiz bir an önce FETÖ’nün ülkesindeki varlığına ve faaliyetlerine son vermesidir.”

Öte yandan raporda “yanlış ve kulaktan dolma haberlere dayanan” iddialara yer verilmesinin raporun ciddiyeti konusunda şüphe uyandırdığına işaret eden Bilgiç, “ABD’yi, ABD’nin 1999 tarihli ve 2014/1999 tarihli ve 2014/1999 sayılı Kararı uyarınca ülkemizle dayanışma göstermesini kabul ediyoruz. ittifak ruhunu, terörle mücadelede ilkeli, dengeli, kararlı ve etkili bir yaklaşım sergilemeye davet ediyoruz.” sözlerini verdi.

kovancilar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu