Haber

İngiltere ile Göçmenlik Anlaşması hakkında bilgi verilmelidir.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Ülkemizin ortasında İngiltere ile çok değerli bir anlaşma imzalandığını bugün basından öğrendik. İngiltere’de göçü önlemekle görevli bakanlık bunu İngiliz basınında duyurdu. haberler yapılmış. Anlaşma önemlidir. türkiye İngiltere’de bakanlık, Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde göçmenlik çabası için bir mükemmeliyet merkezi kurulacağını duyurdu. Bugün Türk basını haberi İngiliz basınından aldı. Maalesef İngiltere’de bakanlık bunu duyururken, İngiliz basını duyuruyor. türkiye Hiçbir yetkiliden ses yok. Derhal kamuoyu açıklaması yapılması gerekiyor. Parlamentonun da bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu metin nereden geldi? Bu metin derhal Meclis’e gelmeli ve Meclis’in onayı olmadan asla yürürlüğe girmemelidir” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, türkiye İngiliz basınında yer alan bakanlık kaynaklı Türkiye’de göçle mücadele için bir mükemmeliyet merkezi kurulacağına dair haberlere tepki gösterdi. Çakırözer, şunları söyledi:

“BU METİN NEREDEN GELİYOR? BU METİN HEMEN KURULA GELMELİ VE KURULUN ONAYI OLMADAN HİÇBİR ZAMAN UYGULANMAMALIDIR. YAYINLANMAMASI GEREKİYOR”

“Bugün İngiltere ile ülkemiz arasında çok değerli bir anlaşmaya imza atıldığını basından öğrendik. İngiltere’de göçü önlemekle görevli bakanlık bunu açıkladı. İngiliz basını haber yaptı. Bugün Türk basını haberi İngiliz basınından aldı. • Anlaşma önemlidir. türkiye İngiltere’de bakanlık, Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde göçmenlik çabası için bir mükemmeliyet merkezi kurulacağını duyurdu. Birleşik Krallık, bu mükemmellik merkezine mali destek sağlayacak, personel desteği sağlayacak ve böylece türkiye Türkiye’den İngiltere’ye yasa dışı göç önlenecek. Ancak İngiltere’de bakanlık bunu duyururken, İngiliz basını maalesef duyuruyor. türkiye Hiçbir yetkiliden ses yok. Bu anlaşmayı kim imzaladı, bu anlaşmanın şartları neler, içeriği ne, Türkiye hangi şartları kabul ediyor, neden Londra’dan para takviyesi geliyor ve Türkiye’de bir merkez açılıyor. Cumhurbaşkanlığı sustu, Dışişleri sustu, İçişleri sustu, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği sustu. Hiçbiri için açıklama yapılmadı. Ancak haberi İngiliz bakandan, İngiliz basınından öğreniyoruz. Derhal kamuoyu açıklaması yapılması gerekiyor. Parlamentonun da bilgilendirilmesi gerekiyor. TBMM Dış İlişkiler Komisyonu üyesiyim. Böyle bir metin hiçbir zaman karşımıza çıkmadı. Bu metin nereden geldi? Bu metin derhal Meclis’e gelmeli ve Meclis’in onayı olmadan asla yürürlüğe girmemelidir.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu