Haber

İsrail güçleri, Nablus saldırısını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere müdahale etti.

İsrail güçleri, Gazze Şeridi sınırında Nablus baskınını protesto eden Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Gazze sınırında toplanan Filistinliler, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’daki Nablus kentine düzenlediği ve 11 Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan kanlı baskına tepki gösterdi.

İsrail askerleri, Filistin bayrağı taşıyan ve lastik yakan gruba gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırdı. Olayda bazı kişilerin yaralandığı, bazılarının ise boğulma tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Gazze Şeridi’nde yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin meydanda yaralılara ilk müdahalesini yaptığını ve bir kısmının hastanelere sevk edildiğini söyledi.

Yaralı sayısı hakkında bilgi verilmeyen açıklamada, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Nablus’ta İsrail ordusuna yönelik katliam

22 Şubat’ta İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus kentine çeşitli noktalardan baskın düzenledi.

Nablus’un tarihi Eski Kent bölgesinde bir evin etrafını saran İsrail askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermilerle müdahale ederek 1 çocuk ve 2 yaşlı 11 Filistinliyi öldürdü, 6’sı ağır olmak üzere 100’den fazla Filistinliyi yaraladı.

Filistin resmi verilerine göre, yılbaşından bu yana İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu işgal altındaki topraklarda 13’ü çocuk 65 Filistinli hayatını kaybetti.

alacahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu