Haber

İzmitliler Hatay’daki depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

KOCAELİ (İGFA) –Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu 11 ili etkileyen depremin yaraları sarmaya devam ediyor.

Afetin yaşandığı ilk günden bu yana depremzedelerin yanında olan İzmit Belediyesi Sosyal Güçlendirme Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde planlanan Sosyal Market ve Smile Cafe, depremzedelere hizmet amacıyla Hatay’ın Defne ilçesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Sosyal marketi günlük olarak kullanan kişi sayısı ortalama 100 kişi civarındadır. Depremzedeler, halk pazarından kişisel hijyen ürünleri, çeşitli kremler, kolonya, el dezenfektanı ve temizlik malzemeleri temin edebilirler.

SAĞLIK TARAMALARI YAPILDI

Smile Cafe’de gün içerisinde çeşitli sinema-çizgi film etkinlikleri yapılırken, depremzedelere yiyecek-içecek ikramı da yapılıyor. Bunun yanı sıra çadır kentte yaşamlarını sürdürmeye çalışan depremzedeler için hemşireler ve gönüllüler nezaretinde sağlık taraması yapıldı.

Tüm bunların dışında çocuklara psiko-sosyal pekiştirme sağlamak amacıyla gitar ve küçük konser etkinliklerinin ardından günlük voleybol ve dans etkinlikleri sağlandı.

Aynı zamanda, geçtiğimiz hafta kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara Ulu Önder Atatürk’ün kısa sinema filmi izletildi, balon, yiyecek ve içecek ile kutlamalar yapıldı. Grupların depremzedelere desteği bu süreçte de devam edecek.

pamukovaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu