Teknoloji

Kordsa, yeni teknik merkeziyle Endonezya’yı Asya Pasifik’in ‘inovasyon üssü’ yapacak

Lastik, yapısal güçlendirme ve kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, Asya Pasifik bölgesindeki ilk teknik merkezini açtı. PT IndoKordsa Tbk bünyesinde hizmete açılan Asya Pasifik Teknik Merkezi ile Kordsa’nın lastik güçlendirme alanında geliştirdiği yeni teknolojiler, Asya Pasifik bölgesi başta olmak üzere tüm dünyaya ulaşacak.

Sabancı Holding iştiraki Kordsa, yüksek teknoloji ve inovasyon yetkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri alanlarında inovasyona öncülük eden Kordsa, inovasyonu her yerde ve her alanda işinin merkezine koyan ‘Innovate Everywhere’ yaklaşımı doğrultusunda teknik merkezini Endonezya’da açtı.

Ülkede iki üretim tesisi ile Asya Pasifik bölgesindeki müşterilerine katma değerli lastik güçlendirme çözümleri sunan Kordsa, “Asya Pasifik Teknik Merkezi” ile endüstriyel iplik ve kord bezi alanlarında yeni teknolojilere öncülük etmeye devam edecek. Merkez, uygulayacağı veri odaklı yaklaşımla, müşterilerin ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılayan çalışmalar ve prototipler geliştirirken, mevcut iş setlerinin yetkinliklerini artırmaya odaklanacak. “Yaşamı Güçlendirmek” misyonu doğrultusunda sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin merkezine alan Kordsa, bu merkezde geliştireceği yeni teknolojilerle lastik güçlendirme bölümünün yeşil dönüşümüne öncülük edecek. Asya Pasifik Teknik Merkezi’nde kazanılacak teknolojik yetkinlikler, kompozit ve inşaat güçlendirme alanlarına taşınarak Kordsa’ya yeni iş ve büyüme platformları sağlayacaktır.

“TEMEL İLKEMİZ TÜM PAYDAŞLARIMIZ İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞER ÜRETMEK”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, Kordsa’nın bugün faaliyet gösterdiği alanlarda dünya lideri olduğunun altını çizerek, “Kordsa’nın artık genlerine işlemiş olan inovasyon tutkusu ve yenilikçi niyet anlayışı küresel ölçekte gösterdiğimiz bu başarının altında yatan temel unsurlardır. Bugün dünyada her 3 araba lastiğinden 1’ini ve her 3 uçak lastiğinden 2’sini lastik güçlendirme teknolojilerimizle güçlendiriyoruz. Küresel ayak izimizi her geçen gün güçlendirirken, başardıklarımızla da yetinmiyoruz. Fikir, teknoloji ve hıza dayalı günümüzün çetin rekabetinde kendimizle yarışıyor; Yetkinliklerimizi tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratmak üzere kullanmayı temel ilke kabul ediyoruz. Endonezya ve Tayland başta olmak üzere Asya-Pasifik bölgesindeki tüm müşterilerimize sunduğumuz bu merkez aslında bu yaklaşımın bir göstergesidir. Burada lastik alanında geliştireceğimiz yeni teknolojilerle sadece branşa öncülük etmeyecek; Buradaki kazanımlarımızı kompozit ve inşaat güçlendirme alanlarına da aktararak Kordsa’ya yeni iş ve büyüme platformları kazandıracağız” dedi.

“İNOVASYON GÜCÜMÜZÜ ARTIRIYORUZ”

Müşteriye yakın olmanın Kordsa’nın küresel büyüme stratejisinin merkezinde yer aldığını sözlerine ekleyen Yıldırım, “Bugün Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland, ABD, Almanya ve İtalya olmak üzere 7 ülkedeki 13 üretim tesisimiz, müşterinin olduğu yerde olma taahhüdümüzün en net göstergeleri. Bugün müşterilerimize daha yakın olmak ve daha iyi hizmet verebilmek adına var olan inovasyon gücümüzü genişletiyor ve yeni bir sayfa açıyoruz ve diyoruz ki; Sadece üretim gücümüzle değil, teknoloji ve inovasyon gücümüzle de yanınızdayız” dedi.

Türkiye’deki Küresel Teknoloji Merkezi ve Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin Kordsa’nın inovasyon kültürünün değerli bir parçası olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şunları kaydetti: Dünya liderliğini pekiştiren ana unsurlar oldu. Şimdi bu yenilik gücümüzü genişletiyor; Bölgedeki müşterilerimize daha iyi ve katma değerli hizmet verebilmek için bu merkezi hayata geçiriyoruz” dedi.

“ASYA PASİFİK, KORDSA’NIN KÜRESEL BÜYÜME STRATEJİSİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR”

Kordsa Asya-Pasifik Bölgesi Genel Müdür Yardımcısı Ömür Menteş ise Asya-Pasifik Bölgesi’nin Kordsa’nın küresel büyüme stratejisi içerisinde çok değerli bir konuma sahip olduğunun altını çizerek, “İlgi çekerken, Ar-Ge yatırımları için de bir yön haline geldi. Kuzey Amerika’da ve dünyada. Endonezya’daki üretim tesisimiz ile bölgede inovasyon ve teknoloji odaklı dönüşüme öncülük eden firmalar arasında yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Endonezya merkezli şirketimiz PT IndoKordsa Tbk bünyesinde hizmete açılan Asya Pasifik Teknik Merkezimizi iplik alanında geliştirilecek yeni teknolojilerle Asya Pasifik bölgesinin inovasyon üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. ve kord bezi.”

Açılış konuşmalarının ardından Kordsa’nın 50. kuruluş yılı dolayısıyla anlamlı bir kutlama gerçekleştirildi. Endonezya ve Türkiye başta olmak üzere farklı ülkelerden davetlilerin katıldığı kutlamada, hem Kordsa’nın 50. yılı hem de Asya Pasifik Teknik Merkezi’nin açılışı için hazırlanan pastanın bölümü gerçekleştirildi. Sabancı Topluluğu’nun gücü ve tecrübesiyle 1973 yılında İzmit kord bezi fabrikası ile faaliyetlerine başlayan Kordsa, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada bir dünya markası haline gelerek elde ettiği büyük başarıları kutladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu