Haber

Kötü Seks Yaşamı Olan Erkeklerin Beyin Hasarı Var!

ABD’deki Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden cinsel yaşamı ‘kötü’ olan erkekler için kötü haber geldi. Araştırmacıların çalışmalarının sonuçlarına göre; Seks hayatı kötü olan erkeklerin beyinlerinin hasar gördüğü ortaya çıktı.

Kaynak:https://www.indyturk.com/node/637001/…

Zayıf bir cinsel yaşam, önümüzdeki yıllarda hafıza sorunlarının habercisi olabilir.

ABD’deki Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nden araştırmacılar, yaşlandıkça cinsel tatmin ve sertleşme işlevinin azaldığını söyleyen orta yaşlı erkeklerin aynı zamanda daha fazla bilişsel gerileme gösterdiğini buldu. Araştırmacılara göre bulgular, cinsel sağlığın beyin sağlığıyla yakından ilişkili olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte, bu alaka düzeyini daha iyi anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Ekibin analizi, çalışmanın başlangıcında ortalama yaşı 56 olan 800’den fazla erkeği içeriyordu. Bu kişiler, yaşamlarıyla ilgili anket sorularını yanıtladılar ve 12 yıllık bir süre boyunca biliş ve hafıza testlerine girdiler.

Katılımcıların hiçbirinde çalışmanın başlangıcında erektil disfonksiyon veya bilişsel problemler yoktu. Ancak cinsel yaşam süreleri yıllar geçtikçe azalmaya başlayan erkeklerin hafızası azaldı.

Erektil disfonksiyonu olan erkeklerin bilişsel performansı hem çalışmanın başında hem de çalışmanın ilerleyen dönemlerinde daha kötüydü.

Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nde doktora adayı olan Riki Slayday, “Zaman içinde sertleşme işlevinde artışlar veya düşüşler gördük” dedi. “Cinsel tatminin bilişsel işlevdeki eşzamanlı artış veya azalmalarla bağlantılı olduğunu bulduk” dedi, “bu bize cinsel yaşamlarımızın ve bilişimizin ortasında açık temas olduğunu söylüyor. Grup, bulgularının en azından şunu önerdiğini vurguluyor: yaşlı erkeklerin azalan cinsel sağlığı, hafıza sorunlarının erken uyarı işareti olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu