Haber

Linç edilmek isteyen Kürt işçilere dava açıldı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Sökün Mahallesi’nde 12 Eylül 2022’de sera iskelesinde çalışan Kürt işçilerin aracına traktörle çarpan Burhan Avcı, kazanın ardından hemen olay yerinden kaçmaya çalıştı ve traktörü sürdü. onu durdurmaya çalışanlar hakkında. Avcı daha sonra köy meydanına giderek “Bunlar terörist, beni öldürecekler” sözleriyle köylülerden yardım istedi. Bunun üzerine Kürt işçiler linç edilmek istendi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. Avcı tarafından linç edilmek istenen Kürt işçiler İdris İder, Mehmet İder, Mustafa İder, Nurettin Erez ve Ramazan Erez hakkında savcılık “silahla basit yaralama” kabahatinden iddianame hazırladı. İddianame, Silifke 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak.

ARACA ÇARPTIĞINI BİLMİYORDU

İşçilerin sanık, köylülerin müşteki olduğu iddianamede, Avcı’nın yan taraftaki çalışanlara ait 31 KJJ 088 plakalı Volkswagen Transporter marka araca sağ üstten çarptığı belirtildi. traktörün arka kapağı ile yola çıkarak olay yerinden kaçtığı, personelin Sökün Mahallesi’ndeki köy kahvesinin önünde traktörün arkasına geçtiği öğrenildi. Mustafa Tok ve Avcı’nın babası Metin Avcı ile tartıştığı belirtildi. İddianamede cezası yer alan Avcı, traktörle birlikte mısır silajı taşıdığını, traktörün arka kapağının traktörün sesi nedeniyle minibüse çarptığını fark etmediğini ve yoluna devam ettiğini iddia etti. Minibüsün arkadan kendisine yaklaştığını ve şahısların aracın içinden plastik uçlu çekiçler attığını savunan Avcı, mahalle sakinlerinin “kavgayı ayırmak” için olay yerine geldiğini iddia etti. Avcı’nın babası Metin Avcı, oğlunun darp edildiğini öğrenince köy kahvesinin önüne gittiğini ve işçilerin kendisini de dövdüğünü iddia etti.

İŞÇİ BEYANI

İşçiler ifadelerinde kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, Avcı’nın aracına çarparak kaçtığını, ardından otomobilin köy meydanına gittiğini, Avcı’nın oradaki halka “Bunlar terörist, beni öldürürler” dediğini belirtti. İşçilerden İdris İder, Avcı’nın köylülere “Bunlar terörist, beni öldürmek istiyorlar” dediğini, orada bulunanların “Burası bizim memleket, nereden geldiyseniz gidin” dediğini söyledi. İder, daha sonra saldırıya uğradıklarını ve akına karşı kendilerini koruduklarını ifade etti.

İddianamede olay yeri ve çevresindeki kameraların çalışmadığı iddia edildi. İddianamede, Avcı’nın darp raporu aldığı belirtilirken, plastik uçlu çekicin silah olarak değerlendirildiği belirtildi.

İddianamede, “(…) müştekilerin darp edildiği, infazı gerçekleştiren doktorların raporlarının müştekilerin ifadeleriyle tutarlı olduğu, zanlıların katılma iradesiyle hareket ettikleri ve hepsinin müştereken sorumlu oldukları” belirtildi. faillerin, müştekileri tam olarak kimin vurduğunun tespit edilememesi, fiili görüşme hükümleri gereğince zanlıların yatırıldığı, iddia edilen suçtan iki kez ceza almaları gerektiği kaydedildi.

İddianamede Mehmet İder, Burhan Avcı, İdris İder, Ramazan Erez, Nurettin Erez ve Mustafa Tok hakkında “hakaret”, “kasten yaralama” ve “tehdit” suçlarından takipsizlik kararı verildi. Ayrıca Metin Avcı hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu