Haber

Rusya: Nükleer silah taşıyan F-35’lerin İngiltere’ye gönderilmesi cevapsız kalmayacak

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander GrushkoAvrasya Ekonomik Forumu oturumunun ortasında Sputnik’e, Rusya’nın operasyonel askeri planlamasında İngiltere’nin Lakenheath hava üssünün bulunduğunu söyledi. nükleersilah taşıyabilen Amerikan F-35 savaş uçaklarıDağıtımını değerlendireceğini söyledi.

Gruşko, “İngiltere’ye F-35 savaş uçaklarının gönderilmesi Rusya üzerindeki askeri baskıyı artırmaya yönelik bir adımdır. NATO’nun faaliyetlerine bir bütün olarak baktığımızda tatbikatların ağırlaştığını, boyutlarının arttığını ve önümüzdeki aylarda yeni bir dizi tatbikat yapılacağını görüyoruz. “Bu, Rusya’yı kuşatma politikasının bir parçası, dolayısıyla gerekli tüm askeri ve teknik önlemler alınacak.”söz konusu.

Askeri birliklerin planlanması ve eğitimindeBu kararın dikkate alınacağını belirten Gruşko, “Yani, askeri durum ve bizi tehdit edebilecek ek askeri potansiyellerin konuşlandırılması da dahil olmak üzere, değişen koşulları dikkate alması gereken, silahlı kuvvetlerin faaliyetlerini oluşturan her şeyde.”İfadelerini kullandı.

Daha erken İngiliz medyasınükleer silah taşıyabilen 54 Amerikan F-35A uçağıYıl sonuna kadar İngiltere Lakenheathhava üssüne konuşlandırılacak iletmişti. Ekim ortasında İngiltere hükümeti F-35’lere hizmet verecek hangartamamlandığını duyurdu.

kiziloren-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu