Haber

‘Rusya’nın başarılı savunması NATO’yu stratejisini değiştirmeye zorluyor’

Rus ordusunun güney ve doğu Ukrayna’daki başarılı savunması da İkinci Dünya Savaşı’ndanThe Economist, Avrupa’nın en uzun savunma yapısı olduğunun altını çizerek, ABD Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi CSIS’i temel alan yazısında şunları söyledi: ” Rusya’nın Ukrayna’nın güneyi ve doğusundaki savunması, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’nın en uzun savunma yapıları haline geldi.“dedi.

Makalede, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in ülkenin doğusundaki savunma yapılarının inşasının hızlandırılması talimatını verdiği, aynı zamanda Polonya’nın Rusya ve Belarus sınırında tahkimat ve barınak inşaatlarını hızlandırdığı, buna karşılık Polonya’nın da Rusya ve Beyaz Rusya sınırında savunma yapılarının inşasının hızlandırılması talimatı verdiğine dikkat çekiliyor. Letonya, Litvanya ve Estonya doğuda savunma yapılarının inşasını artırdı. ‘savunma hattı’oluşturulması konusunda anlaştıkları vurgulandı.

Estonyalı yetkililerin daha önce Rusya sınırı boyunca 600’e yakın müstahkem sığınak oluşturmaları gerektiğini belirttiklerini hatırlatan The Economist, Hollanda’daki Leiden Üniversitesi’nden uzman Lukas Milevski’nin sözlerine atıfta bulunarak sırasıyla Letonyalı ve Litvanyalı yetkililerin de benzer bir yaklaşım izlediğini belirtti. bin 116Ve 2 bin 758Barınak yapmaları gerektiğini belirtti.

Makalede bu durum, saldıran kuvvetleri durdurmayı değil, onları daha uygun pozisyonlara çekerek geciktirmeyi amaçlayan, elastik savunma adı verilen farklı bir savunma türü ile açıklanmaktadır. NATO stratejiyi tercih ediyorBunun kendi ülkeleri için de ikilem yarattığı belirtildi.

The Economist’in işaret ettiği gibi, böyle bir strateji ‘NATO topraklarının her santimetresini savunun’‘ uyumsuzdur.

haber-kocasinan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu