Ekonomi

Sabancı’dan ‘kanatlandıran’ girişimcilik programı

“Enerji ve İklim Teknolojileri”, “İleri Malzeme Teknolojileri”, “Dijital Teknolojiler” ve “Sağlık Teknolojileri” olmak üzere 4 ana başlık altında iş fikirlerinin değerlendirildiği ikinci dönem programına 500’ün üzerinde girişimci başvurdu.

Bu dönemde kriterleri karşılayan başvurularda bir önceki döneme göre yüzde 16 artış yaşanırken, yapılan değerlendirmeler sonucunda Sabancı Topluluğu içinden 3 başvuru (Casper, Farm in Globe, WeCare), dışarıdan 10 başvuru geldi. Grup (Bomensoft, DATASCOPE.AI, Myconom, NANOTerial, Rumitech), Smellive, Smyrna Sensor, U Look So Good, Uptechlabs, WearTechClub) programa kabul edildi. Programın 10. haftasında gerçekleştirilecek ‘Uçuş Kontrolü’nde küresel girişimcilerin de programa dahil edilmesi planlanıyor.

Yüz yüze oryantasyon süreçlerinin tamamlandığı ikinci dönem kapsamında girişimciler, yıl sonuna kadar Sabancı Holding’in İstanbul’daki merkezi Sabancı Center’da kendilerine özel hazırlanan alanda çalışmalarına devam edecek. Sabancı Topluluğu şirketlerinden gönüllü olarak programa katılan inovasyon mentorları, bugüne kadar edindikleri deneyimleri girişimcilerle paylaşacak. Ayrıca işletmelere, ürün veya hizmet prototipi geliştirmeleri, ilk müşteri temaslarını kurmaları veya düzenledikleri fatura adedini artırmaları için kişi başı 30 bin dolar nakit desteği imkânı sağlanacak.

150 BİN DOLARA VARAN TOHUM YATIRIMLARI ALACAKLAR

Girişimler, projelerini Aralık 2023’te gerçekleştirilecek son günde Yatırım Jürisine sunacak. Yatırıma hak kazanan girişimcilere 150 bin dolara kadar Sabancı ARF Uçmaya Hazır tohum bazı verilecek.

gumushacikoyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu