Haber

TTF Başkanı Durmuş: “Sporcularımızın tereddütsüz her sıkıntısını karşılıyoruz”

Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, “Şu anda 8 tane sporcumuz olimpiyat kapsamında mücadele ediyor. Sporcularımızın tereddütsüz her sıkıntısını karşılıyoruz” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, D Smart’ta yayınlanan ‘Haftanın konuğu’ programının konuğu oldu. D Smart Spor Müdürü Aykut Aydın’ın sorularını yanıtlayan Lider Durmuş, birçok husus hakkında açıklamalarda bulundu. Lider Durmuş, tenisin her kısımdan insanın yaptığı bir spor olduğunu söyleyerek, “Tenisin, herkesin yapabileceği hatta mahallesinde oynayabileceği bir branş haline gelmesi gerekiyordu. Bu anlamda stratejik çok önemli kararlar aldık. Anadolu’nun her yerinde turnuvalar düzenliyoruz. 15 yıl önce söylediğim şeyin bugün de arkasındayım. Tenis, asla zengin sporu değildir. Stratejilerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bu inançla anlattığımız zaman, projelerimizin gerçekleştiğini görebiliyoruz” formunda konuştu.

“Sporcularımızın tereddütsüz her sıkıntısını karşılıyoruz”

Sporcuların her sorununu çözdüklerini söz eden Lider Cengiz Durmuş, ” İstanbul, dünyanın en hoş kentlerinden bir tanesi. Bu hoş kentin hoş bir lokasyonunda tenis merkezimiz mevcut. İstanbul, dünya şampiyonasının yapılabileceği, herkes tarafından benimsenmiş bir kent. Şu anda 8 tane atletimiz olimpiyat kapsamında gayret ediyor. Atletlerimizin tereddütsüz her problemini karşılıyoruz. Sponsorların sayısının artması, tenis branşı için çok değerli. Sponsorlar ile federasyonların iş birliği halinde olup, ortaklaşa hareket etmeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

“Bakanlık, ulusal atletlerimize değerli dayanak sağladı”

Cengiz Durmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın milli sporcular için üniversitelerle yaptığı anlaşmanın önemli olduğuna değinerek, “Tenisçilerimiz, üniversite çağına geldikleri vakit Amerika’ya gidiyorlardı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tam 52 üniversiteyle tam burslu olacak formda, ulusal atletlerimize çok kıymetli bir takviye sağladı. Bu durum başarılı olan atletlerimizin ülkemizde kalması ismine çok büyük değer arz ediyor. Aileler, çocuklarının eğitimlerine öncelik vermek istiyorlar. Artık hem sportmen olup hem de üniversitelerde burslu olarak eğitimlerine devam edebileceklerini görmüş oldular. Bu durum da atletlerimizin ülkemizde kalması ismine elimizi çok güçlendirdi” açıklamasını yaptı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu