Teknoloji

Volkswagen idari maliyetleri yüzde 20 azaltmayı planlıyor

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın, Volkswagen markasının yöneticisi Thomas Schaefer ile insan kaynakları yöneticisi arasındaki şirket içi VW podcast’ine dayanan haberinde, Volkswagen Grubu’nun personel maliyetlerini 2019’da yüzde 1 oranında azaltmayı planladığı belirtildi. 2026’ya kadar 5.

Volkswagen’de hem marka hem de Volkswagen Grubu çalışanları dahil olmak üzere yaklaşık 40 bin idari çalışanın istihdam edildiği haberde, milyarlarca avroluk tasarruf konusunda çalışma kuruluyla görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Söz konusu görüşmelerin Ekim 2023’te başladığı hatırlatılan haberde, Volkswagen Grubu’nda ana Volkswagen markasına yönelik performans programına ilişkin görüşmelerin gelecek yıla kadar uzayabileceği belirtildi.

Volkswagen karlılığı artıracak bir program açıkladı

Volkswagen Grubu, 19 Avrupa ülkesinde ve Amerika, Asya ve Afrika’da 10 ülkede 115 üretim tesisiyle yaklaşık 676 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Öte yandan otomotiv sektörü temsilcileri, son dönemde kapsamlı bir teknolojik dönüşüm geçiren Alman otomotiv şirketlerinin, sera gazı emisyon kısıtlamaları ve Çin ile ABD rekabetinden olumsuz etkilendiğini belirtiyor.

Alman otomotiv şirketlerinin dizel araçlarda emisyon hilesi yapması dizel araç satışlarına büyük darbe vurdu ve Alman şirketlerine olan güveni derinden sarstı.

Ayrıca son yıllarda otomobil sektöründe çığır açan teknolojilerin Çin ve ABD’den geldiği gerçeği de Alman kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

yahsihan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu