Teknoloji

WPS Nedir? WPS Nasıl Kullanılır? WPS Açık Olursa Ne Olur?

İnternetlerde yaşanan erişim sorununu çözmek isteyen vatandaşlar pek çok yola başvuruyor. İnternet üzerinden yavaşlığı çözmek için yeni usuller araştıranların karşısına ‘WPS’ çıkıyor. Pekala WPS nedir? WPS ne işe fayda? WPS açık olursa ne olur? WPS tuşu ne işe fayda? İşte ayrıntılar…

WPS Nedir?

WPS İngilizce açılımı Wi-Fi Protected Setup yani Wifi Muhafazalı Kurulumdur. İnançlı bir kablosuz mesken ağır oluşturmak için kullanılan bir ağ güvenlik standardıdır.

WPS Nasıl Kullanılır?

WPS kullanımı için en kolay formül PIN ile şifrelemedir. 8 haneli PIN, modemin gerisinde yer alır. Bu şifre girilmesinin akabinde bağlanmak istediğiniz aygıt ile kablosuz kontağınızı sağlayabilirsiniz. Öteki bir ilişki formülü ise WPS butonudur. Basılı tutarak ya da tek bir sefer basarak istediğiniz aygıta bağlanabilirsiniz. Öbür bir formül ise NFC ile WPS kullanmadır. Lakin bunun için hem aygıtın hem de modemin kullanımı desteklemesi gerekmektedir.

WPS Açık Olursa Ne Olur?

WPS’in açık olması durumunda bağlanılmak istenilen ağa güvenlik protokolü üzerinden giriş yapılır.

WPS Tuşu Ne İşe Fayda?

WPS tuşuna basılması ile şifre kullanmadan internete süratli bir erişim sağlamak mümkündür. WPS tuşuna basılınca internet süratli ve şifresiz erişimini faal kılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu