Sağlık

Denetim emri artık tarih oldu

Pandemi döneminde temel sağlık hizmetlerinde yaşanan aksamalarla birlikte uzaktan sağlık hizmetlerinin değeri de ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı hızlı bir adım atarak başta Kovid hastalarına yönelik olmak üzere uzaktan sağlık hizmeti vermeye başladı.

Geçen yıl yayınlanan yönetmelikle yetkilendirilen ve uzaktan sağlık hizmeti vermeye başlayan özel kuruluşların yanı sıra Sağlık Bakanlığı, aile hekimleri aracılığıyla da uzaktan sağlık hizmeti veriyor.

Uzaktan sağlık hizmetleri sunma konusunda öncü girişimlerden biri olan One Dose Health, Ankara’daki İnanç Hastaneleri kümesi bünyesinde faaliyet gösteren bir şirkettir. 2021 yılında kurulan ve 2022 yılında yetki belgesi alan ilk kuruluşlardan biri olan One Dose Health, taşınabilir uygulamaları üzerinden vatandaşlara hizmet vermeye başladı. One Dose Health’in sunduğu hizmetler arasında; Uzaktan muayene, online reçete yenileme, tıbbi ikinci görüş gibi dijital sağlık hizmetleri bulunmaktadır.

Bu alanda amaç, Türkiye’de henüz lisansı olmayan ‘Dijital Hastane’ hizmetlerinin sunulmasıdır. İnanç Gelecek ve Tek Doz Sağlık Genel Müdürü Tolga Tuncer, bu yeni hizmet ve yenilikçi yaklaşımları hem sağlık çalışanları hem de hastalar için kolaylık, esneklik ve erişilebilirlik olarak özetleyerek şöyle konuştu: bunlara herhangi bir yer ve zaman sınırlaması olmaksızın erişebiliyoruz.” “Hizmet sunma özgürlüğünü sunabiliriz” diyor.

Sigorta departmanı da dijital sağlık istiyor

Artan nüfusla birlikte sağlık alanında maliyet ve insan kaynaklarının öncelikli sorunlar olduğunu belirten Tuncer, şunları söylüyor; “Kurumlar, özel ve tamamlayıcı sağlık sigortası maliyetleri nedeniyle yan fayda olarak dijital sağlık hizmetleri sunmak istiyor.

Sigortacılar dijital sağlık hizmetlerini sevk zincirinin ilk adımı olarak konumlandırmak istiyor. Bireyler, özellikle de gençler artık her türlü hizmeti internet üzerinden alabilirken, doktorlarla da internet üzerinden tanışmak istiyor. Mevcut tecrübemiz sayesinde küresel ölçekte koruyucu sağlık hizmetleri sunarken, 2024 yılında çözümlerimizi daha fazla bireye ulaştırmayı hedefliyoruz.

Fizik muayene ortadan kalkacak

Tolga Tuncer, hedeflerinin çevrimiçi sınav deneyimini mümkün olduğunca geliştirmek olduğunu söylüyor. Halen akıllı telefonlar ve internet üzerinden erişilebilen uygulamaları hakkında “One Dose Health, akıllı tıbbi cihazlarla entegre çalışarak uyku, nabız, vücut ısısı, kan şekeri, tansiyon ve kilo gibi birçok veriyi sağlık profesyonellerine sunabiliyor. sağlık durumu hakkında veri toplayan akıllı saatler gibi cihazlar.” . Uzaktan izleme merkezimizde doktor ve hemşirelerimiz ile sağlığınızı 7/24 takip edebiliyoruz. “Bu takip sayesinde hastaya kişiselleştirilmiş bir yaklaşım sergileyebiliyoruz” diyor.

Kronik hastalıklar öncelikli olacak

One Dose Health’in önem verdiği bir diğer hizmet alanı da kronik hastalıklardır. Hızla artan diyabet, obezite ve tansiyonla mücadeleye yönelik hizmet sunularak bütünsel ve önleyici yaklaşımlar uygulanmaktadır. Akıllı cihazların kronik hastalıklara ilişkin bilgileri, One Dose Health’in hastaların yaşam kalitesini korumasına yardımcı oluyor.

İkinci görüş çok değerli

Teşhis edilmesi zor olan karmaşık hastalıklarda veya tedaviye ilişkin belirsizliklerde, tanı ve tedaviyi netleştirmek için ikinci bir görüş almanın çok değerli olduğunu belirten Tolga Tuncer, “Uzman doktorlar getirilerek ortak görüş elde etmek çok zordur. birlikte. “Dijital iletişim yoluyla da ikinci görüş hizmetleri sunabiliyoruz” dedi.

kavakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu