Haber

Dilek Koçak, Avrupa 20 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi oldu

Kudüs’te düzenlenen Avrupa 20 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’nda 1500 metrede Dilek Koçak 4.16.86’lık derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa 20 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası İsrail’de devam ediyor. Bugün düzenlenen 1500 metre finalinde milli atlet Dilek Koçak 4.16.86’lık derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Mücadelenin ardından Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile milli sporcu Dilek Koçak basına açıklamalarda bulundu.

Dilek Koçak’ın büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Bugün 1500 metreyi hep beraber izledik. İnanılmaz bir performans, inanılmaz bir yarıştı. Son 130 metreye kadar önde gitti. sonra geriye düştü ve son 20 metreye geri döndü.Güçlü atağıyla Avrupa şampiyonluğunu kazandı.Hem Dilek’i hem de Fesih hocayı ve tüm ekibi tebrik ediyorum.İnanılmaz bir başarıydı.Burada ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. 1500 metre genç bayanlarda hem elinden gelenin en iyisini yaparak hem de Avrupa şampiyonu olarak Ben, “Kızımıza ve tüm ekibe tekrar teşekkür ediyorum. Atletizm altyapısı gelişiyor. İnşallah daha önce aldığımız madalyalar gibi ülkemize de nice madalyalarla döneceğiz” dedi.

DİLEK KOÇAK: MİLLETİM VE MİLLETİM İÇİN DİRENDİM VE ALTIN ​​MADALYA OLDUM

Altın madalya almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Dilek Koçak, “Öncelikle milletim ve vatanım adına aldığım madalyadan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Aynı anda 800 metre var. .İnşallah orada aynı performansla madalya alabilirim.Umarım kısmetli olurum.Yarış güzel geçti.Bugüne kadar milletim ve vatanım için direndim ve altın madalyayı aldım.Son 100 metrede gücüm yetti. oraya gittiğimde orta 2. olmayı kabul etmiştim ama rakibim yavaşladı ve altın madalya için geldiğimi hatırladım.Sonuna kadar savaştım ve altın madalyayı aldım.Yarın 800 metre var sanırım. Orada da aynı performansla altın madalya kazanacağım. Rakiplerim ne kadar çetin olursa olsun biz Türk milleti olarak daha çetiniz. İnşallah yarın bir madalya gelir” dedi.

Dilek Koçak’ın antrenörü Fesih Doğan da yarış sonunda büyük sevinç yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu