Haber

İngiltere ‘tanımlanamayan uçan cisimler’ için güvenlik incelemesi başlatacak

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, ABD ve Kanada’nın yüksek irtifada uçan biri casus balonu, diğerleri ise “tanımlanamayan uçan cisim” olarak nitelendirilen 4 uçağı düşürmesinin ardından güvenlik soruşturması başlatılacağını duyurdu.

İngiltere medyasında yer alan habere göre dün gece ABD’de “tanımlanamayan cisim” düşürülmesinin ardından açıklama yapan Wallace, şubat ayında düşürülen 4 cismin ne tür bir tehlike oluşturacağını müttefiklerle görüşeceklerini belirtti.

Wallace, “Birleşik Krallık ve müttefikleri, bu uçakların hava sahamıza girmesinin güvenliğimiz için ne anlama geldiğini araştıracak. Durum, küresel güvenliğin nasıl kötüleştiğinin yeni bir göstergesi” dedi. terimini kullandı.

Söz konusu inceleme sonunda ülke havalimanlarının korunması ve izlenmesine ilişkin çalışmalarda değişiklik yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.

İngiltere’de milletvekillerinin dile getirdiği iddiaları da reddeden Savunma Bakanlığı, kimliği belirsiz uçakların İngiltere üzerinden geçmiş olabileceği ihtimaline yanıt verdi.

Wallace daha önce de “İngiltere üzerinden görseydi vururduk” demişti bakanlık. sözünü hatırlattı.

Şubat ayında 4 uçak düşürüldü

ABD ordusu, 4 Şubat’ta Güney Karolina açıklarında Montana üzerinde daha önce tespit ettiği bir Çin yüksek irtifa balonunu vurdu.

Pentagon, 9 Şubat’ta Alaska üzerine tanımlanamayan bir nesne düşürdü.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 11 Şubat’ta ABD ile işbirliği içinde Kanada’nın Yukon bölgesi üzerine cismi düşürdüklerini açıklamıştı.

ABD ordusunun dün Kanada sınırındaki Huron Gölü üzerinde uçan kimliği belirsiz bir nesneyi vurduğu bildirildi. Böylece şubat ayında 4 gök cismi düşürüldü.

karakocanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu