Haber

İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, Şehit Ailelerine Konut İmkanı Sağlayacak Kanun Teklifi Sundu

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Severli, şehit ailelerine barınma imkanı sağlanmasına yönelik yasa teklifini sundu. Şiddetli, teklifle ilgili olarak; “Şehit yakınları ve gazilerin manevi sıkıntılarını, acılarını ve yaralarını tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da en azından alınacak tedbirler ve imkanlarla şehit yakınlarının hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak mümkün. Şehit yakınlarının yaşadığı ekonomik sorunların devlet eliyle çözülmesi sağlanacak.”

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Güçlü, terör saldırısında şehit olan askerin ailesinin görüntülerinin ardından, şehit ailelerine barınma ve barınma imkanı sağlanması amacıyla hazırladığı yasa tasarısını TBMM Başkanlığı’na sundu. Irak’ın kuzeyinde çadırda yaşıyor.

Teklifte, 2985 sayılı Toplu Konut Kanununda değişiklik yapılarak “Savaş ve görev malûlü sayılanlar ile bunların dul ve yetimlerine, şartları karşılamaları halinde TOKİ tarafından bir evle sınırlı olarak konut sağlanması öngörülmüştür. şartları yönetmelikle belirlenir.”

Teklifin genel ilişkisi şu şekildedir:

“PKK terörü ülkemizde uzun yıllardan beri önemli bir sorundur. Başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere aziz milletimiz terörle mücadelesini sürdürmektedir. Terör saldırıları nedeniyle ne yazık ki çok sayıda Silahlı Kuvvetlerimiz mensubu ve vatandaşımız şehit olmuştur.

“DEVLETİN ÜSTÜNE GELEN GÖREVLER VAR”

Terörle mücadelede şehit olan güvenlik görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın yakınları devletimizin ve milletimizin emanetidir. Kahraman şehitlerimizin geride bıraktığı mirasa sahip çıkmak devletin ve milletin asli görevi ve şükran borcudur. Bu noktada devlete görevler düşüyor.

“ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA YASAL VE İDARİ DÜZENLEMELERLE ÇEŞİTLİ HAKLAR SAĞLANMIŞTIR”

Anayasamızın 61. maddesinde ‘Devlet, harp dul ve yetimlerini, görev şehitlerini, malul ve gazileri korur ve onlara toplumda insana yakışır bir yaşam düzeyi sağlar’ hükmü yer almaktadır. Anayasanın 10. maddesinde savaş dul ve yetimleri ile görev şehitleri, engelliler ve gaziler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı açıkça belirtiliyor. Anayasanın amir kararları uyarınca, birlik ve beraberliğin sağlanması için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin yakınlarının birlik ve beraberliğinin sağlanması amacıyla şehit yakınları ve gazilere yasal ve idari düzenlemelerle çeşitli haklar tanınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü, güvenliği ve huzuru, toplumda onuruna yakışır bir yaşam standardına sahiptir.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın bölünmez bütünlüğü, bağımsızlığı ve milleti uğruna terör örgütleriyle mücadelede şehit olan er ve astsubaylarımızın yakınlarına saygı ve şeref göstermek Türkiye Cumhuriyeti’nin görevidir. Ülkemizin ve milletimizin varlığını sürdürmesini, sosyal güvencelerini sağlamak, insan onuruna yakışır yaşam standartlarını sağlamak ve sosyal devlet anlayışını sağlamaktır. Bu Anayasanın getirdiği bir zorunluluk ve sorumluluktur.

“DEVLETİN ALACAĞI ÖNLEMLER VE SAĞLAYACAĞI FIRSATLAR İLE ŞEHİT YAKINLARININ HAYATLARINI KÜÇÜK BİR ARALIKTA KOLAYLAŞTIRMAK MÜMKÜN”

Şehit yakınları ve gazilerin manevi sıkıntılarını, acılarını ve yaralarını tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da en azından alınacak tedbirler ve sağlanacak imkânlarla şehit yakınlarının hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak mümkün. Şehit yakınlarının yaşadığı ekonomik sorunların çözümü için devlet tarafından sağlanan yardımlar. Maalesef ilgili konularda bugüne kadar alınan tedbirler ve sağlanan imkanlar yeterli değildir. Bu nedenlerden dolayı mevcut desteklerin artırılarak bazı yeni fırsatların sağlanması ve bunların acilen kullanılması gerekmektedir.

Buradan hareketle kahraman şehitlerimizin yakınlarının maddi haklarının iyileştirilmesini ve bu hakların iyileştirilmesini amaçlayan 2/3/1984 tarihli ve 2985 sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması gereği ortaya çıktı. barınma ihtiyaçları var.”

haberaltinekin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu