Haber

Kaliforniya’yı etkileyen şiddetli yağmur ve kar fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor

YENİ Batı eyaleti California’da şiddetli yağmur ve kar fırtınası yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiliyor.

ABD medyasında yer alan haberde, eyaletteki olumsuz hava koşulları nedeniyle 126 binden fazla hanenin elektriksiz kaldığı belirtilirken, şiddetli yağmurun Los Angeles şehrinin bazı kesimlerinde sele neden olduğu belirtildi.

Güney Kaliforniya’nın yüksek kesimlerinde başlayan kar fırtınasının iki gün içinde yurdun doğusuna ilerleyeceği kaydedilen haberlerde, 20 milyondan fazla kişinin şiddetli fırtınaya karşı uyarıldığı belirtildi.

Yetkililer, eyaletin yüksek kesimlerindeki bazı otoyolların “aşırı kar ve buzlanma” nedeniyle trafiğe kapatıldığı bilgisini paylaştı.

Meteorologlar, bölgedeki fırtınanın bugünden itibaren Arizona, Teksas, Oklahoma ve Kansas’a doğru ilerleyeceği, alçak kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışı olacağı uyarısında bulunarak, bazı bölgelerde hortum oluşabileceği uyarısında bulundu.

Aynı fırtına dalgasının bugünden sonra Kaliforniya’nın kuzey kesimleri ile Wisconsin, Michigan gibi ülkenin orta kuzeyi ve New York, Boston gibi ülkenin kuzeydoğu eyaletlerinde de etkili olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu