Haber

Özgür Özel: CHP’nin değişime ihtiyacı var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Özgür Özel, Adıyaman’da yaptığı konuşmada, partide değişiklik olmazsa hem partinin hem de yerel seçimlerin zarar göreceğini vurguladı.

4 Kasım’da yapılacak genel kurul öncesi parti teşkilatlarına ziyaretlerini sürdüren Özgür Özel, partisinin Adıyaman’daki seçimlerdeki başarısızlığından bahsederek, hiçbir şey olmamış gibi devam etmesini istemenin kamuoyunda önemli bir tepki yaratacağını söyledi. Topluma ve yerel seçimlere zarar veriyor.

Beş seçimdir iktidar ve muhalefetin istikrarını değiştiremediklerini belirten Özel, partide değişimin hayati önem taşıdığını kaydetti.

Özgür Özel, açıklamasında, “CHP’lilerin sırasının ittifak ortakları tarafından alınması örgütümüzde ciddi bir rahatsızlık ve travma yarattı. Seçim başarısızlıkları elbette olur, daha önce de oldu. Başarısızlıktan ders çıkarmak, bir daha tekrarlamamak, doğruları tekrarlamak, hataları düzeltmek için.” Bunu düzeltmek zorundayız. Ancak hiçbir şey olmamış gibi devam edilmesini savunan arkadaşlarımız ve bu sürecin yerel seçimlerden sonra da devam edeceği sorunu toplumda ciddi bir tepkiye neden oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi kendi değişimini, kendi gençleşmesini, kendi dönüşümünü bir an önce gerçekleştiremezse toplumda yaratılan çaresizlik yıkılacaktır. “Toplumdaki kırgınlığın bir an önce giderilmemesi durumunda hem yerel seçimlere hem de parti geneline zarar vereceğini görüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hangi takımlar değiştirilecek sorusunun iki cevabı var. ya da eskilerle… Genel Başkanımız, Cumhuriyet Halk Partisi’nde önceki dönemlerde görev alan arkadaşlarımızdan biri. Yanımızda olanlar var, yanımızda olanlar var. Ama bir fark var. Başkanın yanındalar, ‘Başkan devam ediyor, biz devam ediyoruz’ diyorlar. ‘Ben devam ediyorum’ diyen de bizim tarafımızda yok. ‘Gençlerle devam edin, yeni ekiplerle devam edin, değişim ve dönüşüme devam edin, partinin rotası hükümet olmalı, değişim bizden başlamalı’ diyorlar. ‘ dedi. – ADIYAMAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu