Haber

TBMM Başkanı Şentop, terör saldırısında yaralananları ziyaretinde konuştu Açıklaması

TBMM Lideri Mustafa Şentop, “Terör iki tarafı keskin bıçak gibidir. Mutlaka bunu kullananları da bundan memnuniyet duyanları da vurur.” dedi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret eden Şentop, İstiklal Caddesi’ndeki terör akınında yaralanan vatandaşlar ve yakınlarıyla görüştü. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Şentop, hekimlerinden da durumları hakkında bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şentop, hain akında 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 81 vatandaşın ise yaralandığını hatırlattı. Tedavisi tamamlanan 58 kişinin taburcu eğildiğini lisana getiren Şentop, 23 kişinin farklı hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini kaydetti.

Şentop, Türkiye’de 85 milyonun kenetlenip teröre karşı birlik içinde duruş sergilediğini vurgulayarak, “Türkiye çok daha farklı, çok daha ağır durumlarla karşılaştı. Bunların üstesinden hep beraber geldik. Bugün de terörle mücadelesinde çok iyi bir noktaya geldi. Teröristlere yaptıklarının hesabı soruluyor. Bu olayda da mutlaka sorulacaktır.” diye konuştu.

Saldırıya ait milletlerarası medyada çıkan haberleri de kıymetlendiren Şentop, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin huzurunun bozulmasından, Türkiye’de yaşayan insanların rahatsızlığından keyif alanlar, memnuniyet duyanlar var dünyada elbet lakin şunu söylüyorum: Terör iki tarafı keskin bıçak üzeredir. Kesinlikle bunu kullananları da bundan memnuniyet duyanları da vurur. Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak isteyenler kendileri istikrarsızlaşacaktır. Huzurunu bozmak isteyenlerin de tez zamanda huzuru bozulur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tabii bizim milletimiz dostunu düşmanını bilir, gerektiği zaman da bunlara cevabını veririz. Buna muktediriz her zaman.”

TBMM Başkanı Şentop’a, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Beyoğlu Belediye Lideri Haydar Ali Yıldız da eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu