Sağlık

O meyveden daha fazlasını yedi: neredeyse bacağını kaybediyordu! Hayat değiştiren olay…

ABD’nin Pasifik kıyısındaki Olympia kentinde yaşayan 42 yaşındaki kadın, her gün yediği bir meyveden az kalsın ölüyordu.

Adı öğrenilemeyen 42 yaşındaki kadının ultrasonografisinde bacağında başlayan ağrı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Kangren olma riski taşıyan Amerikalı kadının sorunu, pıhtı çözücü bir ilaçla çözüldü.

Doktorları şaşırtan bu olaya, hanımın her gün yediği greyfurtun neden olduğu anlaşıldı. Ülke genelinde gündem olan bu haber The Lancet isimli bir tıp dergisi tarafından ele alındı.

Çok fazla israf…

Araştırmalara göre; Greyfurt suyu, doğum kontrol hormonu östrojeni parçalayan CYP3A4 adlı bir enzimin etkisini bloke ederek pıhtılaşma seviyelerini artırır.

Ayrıca greyfurttaki potasyum oldukça yüksektir, bu nedenle fazla tüketildiğinde böbreklere zarar verebilir. Böbreklerin birçok şekilde yüklenen potasyumu kandan çıkaramaması bazı komplikasyonlara neden olabilir.

Greyfurt suyunun vücutta çok yavaş parçalandığını söyleyen uzmanlar, bu meyveyi her gün tüketmenin sakıncalı olduğunun altını çizdi.

Aksi takdirde çok fazla tüketilen greyfurt suyu kümülatif etki gösterdiği için üçüncü günden itibaren hastanın östrojen seviyesi normalin kat kat üzerinde artarak pıhtılaşma riskinin artmasına neden olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu