Ekonomi

Tabiat Analardan depremden etkilenen aileler için etkinlik

Aralarında ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit’in de bulunduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çatısı altında kuruldu. “Doğanın Anneleri”Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki kesintili barınma alanında gönüllüler, depremzede ailelerine destek olmak ve çocuklarla keyifli vakit geçirmek için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bakanlık bünyesinde sivil bir kadın hareketi olarak tasarlanmış ve toplumda iklim değişikliği ve sıfır atık konularında farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuştur. “Doğanın Anneleri”Gönüllüler, Gaziantep Nurdağı’nda depremzede aileleriyle bir araya geldi.

“Doğanın Anneleri”Kahramanmaraş merkezli depremzedeler, başta kadınlar olmak üzere ailelere destek olmak ve çocuklarla keyifli vakit geçirmek amacıyla Gaziantep’te Nurdağı’nın kesikli barınma alanında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Başdanışmanı Fecir Alptekin, Modacı Nejla Güvenç, Minyatür Sanatçısı Leyla Kara ve solist Jülide Kişioğlu Zeynep Betül Akyıldız, müzisyen Ömer Ömer. Cesim araya girdi ve bir dayanak sağladı.

“DEPREM MAĞDURLARININ GÜZELLERİNİ GURURLANDIRMAK İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI”

Gönüllü kadınlar, konteyner kent Nurdağı’nda yaşayan afetzedeleri ziyaret ederek, içinde hijyen ve temizlik malzemeleri bulunan hediye paketleri verdi. Gönüllüler kızların saçlarını tarayıp örerken, erkeklerin yüzlerini boyarken, bölgede kurulan çadırlarda çocuklar için animasyon eşliğinde eğlenceli sosyal aktiviteler gerçekleştirildi. Depremzedeler müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.
Gün boyu çeşitli etkinliklerle depremzedelere destek olan gönüllü kadınlar, ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla depremzedelerle iftar yemeği yedi.

İFTAR SONRASI ÇOCUKLAR İÇİN MÜZİKLİ HİKAYE ANLATIMI VE OYUNLARI

İlk kez sahneye çıkan solist Zeynep Betül Akyıldız ve Ömer Çeşim, çocuklar için müzikli masal dinletisi sergiledi. Daha sonra minyatür sanatçısı Leyla Kara çocuklarla resim etkinliği yaptı. Hareket üyeleri, depremzedeleri çeşitli müziklerle eğlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu